google-site-verification: google7021e8e4ff30e137.html 

 
Daniël Geertsema (21:59, 10 jan 2020)
Een avondje Vries
Op zaterdag 9 november j.l. met mijn vrouw het Jubileumconcert van Mannenkoor Vries bezocht, welke plaats vond in de Bonifatiuskerk aan de brink in Vries.
Als gastoptreden had het mannenkoor de Groninger folkgroep Torf uitgenodigd als welkome afwisseling van het concert. (Hierover later meer)
Onder de vele aanwezigen ook onze voorzitter Walter die enkele jaren lid van het mannenkoor in Vries is geweest.
Een van de leden van het Mannenkoor Vries is een goede kennis en was dus de aanleiding van ons bezoek.
Het Mannenkoor Vries is 25 jaar geleden opgericht en ooit begonnen als een shantykoor en heeft zich inmiddels doorontwikkeld naar een driestemmig mannenkoor.
Het koor bracht deze avond een programma welke veelzijdig is te noemen. Het gaat te ver om ieder gezongen nummer van commentaar te voorzien maar wat mij wel opviel dat alles met veel enthousiasme werd gezongen onder de bezielende leiding van hun dirigent Emile de Jonge. Hij had de mannen goed aan de vingers.
Het mannenkoor werd begeleid op de piano door de charmante goed spelende
Viola Land. Ook werden een paar voor ons niet onbekende nummers ten gehore gebracht, waaronder Plovi Plovi, Tibie Paiom en You raise me up.
Liederen van Bennie Nijman, Ede Staal en Daniël Lohues werden ook goed door het publiek ontvangen.
Dan nog even over Torf, opgericht in 1975 en bestaat uit een zestal mannen.
Het deed mij als grunneger natuurlijk goed dat de folkgroep Torf aan dit concert z’n medewerking verleende. In de loop van de jaren tachtig werd werk van dichters als
Hans Elema, Simon van Wattum en Jan Boer door de leden van de groep op papier gezet, en ontwikkelde een eigen, uniek geluid. Het geluid wordt bepaald door de mix van gitaren, doedelzakken, viool, exotische instrumenten, accordeon en basgitaar.
Vol grappen en grollen, op z’n Grunn’s, werden de te zingen nummers door de zanger van de groep aangekondigd. Dit tot groot vermaak van het publiek.
De avond werd afgesloten met een gezamenlijk optreden met folkgroep Torf en het Mannenkoor Vries waarbij ook het publiek betrokken werd, waarna de bezoekers zeker met een goed gevoel huiswaarts keerden.
Al met al een goed optreden van beide gezelschappen waar het organiserende Mannenkoor Vries met volle tevredenheid op terug kan kijken.

Daniël Geertsema.
Wies Wartena (20:00, 15 nov 2019)
Genoten van jullie jubileum concert. Mooie indeling van de avond. Koorklank komt mooi naar voren in sfeervolle en bomvolle kerk. Ga zo door.
Esther van Dijk en Bert Tichelaar (18:22, 14 nov 2019)
Wij zagen dat jullie een jubileumconcert hebben gegeven en willen jullie nog feliciteren met jullie 25 jarig jubileum.

Hartelijke en muzikale groet,

Esther en Bert.
 
 
 
Geef hier uw opmerkingen over deze nieuwe site of over ons koor.
Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder